14 Ağustos 2010 Cumartesi

İpek Gömlek

Aruw bugünlerde ne yapıyor dersiniz?

İşte henüz bitmemiş olsa da ipucu vermek için sırrını paylaşıyor. Bakınız ipekli bir kumaştan nasıl bir gömlek dikmeye çalışıyor. 

Bu kumaş yurt dışından gelmişti, ipekli bir kumaş. Yıllar önce, yani dikiş öğrendiğim yıllarda etek yapmak niyetiyle biçmiştim ancak dikiş bilgim tek başına altından kalkmaya yetmeyince öyle kalakalmıştı elimde, bir köşede zamanının gelmesini bekliyordu. 

İşte o gün tam da bugünmüş

Sonra aradan geçen yıllar içerisinde kendimi biraz olsun geliştirmiş olmalıyım ki biçilmiş kumaşı gömlek yapmaya karar verdim.  
 
Önce kumaş teğelleri ve dikiş yapılan bölümleri sökülerek itina ile ütülendi. Daha sonra gömlek için parçalar ayarlandı ve yeniden biçildi. Biçim için Burda kalıplarından faydalandığımı da belirtmeliyim.
 
Fakat biçilmiş bir kumaşı yeniden değerlendirmek durumunda olduğumuz için fazla seçeneğimiz yoktu. Bu nedenle model üzerinde düşünmeden başlanmıştı. Gömleğin arkası bütün olmadığı için ortadan dikişli yapıldı, pens yok. Gerçi kalıpta da öyleydi ama imkan olsaydı bütün yapmayı tercih ederdim.

Uzun kola kafi miktarda kumaş olmadığı için kısa kol tercih edildi, yakası bebe yaka olarak düşünüldü. Henüz yaka hazır değil. Ön kapama içinse klasik gömlek modeli tercih edildi.

Yakasını bebe yaka olarak hazırlamıştım ama ayak koymadım, böylece devrik oldu. Tam kavuşma yerine de düğme dikerek yakayı bütün olarak toparlamış oldum. İilk kez böyle bir şey denedim, detay fotoğrafını paylaşıyorum, oldu mu olmadı mı bilmem.

Sıcak yaz günlerinde yakıcı olacağını sanmıştım ama ipek olduğundan tahmin ettiğim gibi olmadı. Gayet rahat kullanılabiliyor.




 




 



Bu gömlek şurada yayınlanıyor. 






 

Aruw's Pasaj Açıldı




Blogcuların el emekleri artık Pasaj'da.
Bazen hobi olarak, bazen ihtiyaçlar nedeniyle, bazen de ekonomik sebeplerle hayatımızda yer alan el emeği, göz nuru, el sanatları artık Pasaj aracılığı ile e-ticaret ortamında taşındı. Bu çalışmayı hazırlayanlara teşekkür ederiz.

Etsy.com sisteminde çalışacağı görülen Pasaj'ın herkesin gönlüne göre olmasını dileriz.


Pasaj'a çek bir çay :)))

 




 
Aruw'un pasajına ulaşmak için tıklayınız