12 Ağustos 2010 Perşembe

Sultan Jile Dikiyor :) (Çocuk Elbisesi)

[Resim: 3866757257_5f0772d74c_o.jpg]

Yine Sultan'dan bir iş ile karşınızdayım efendim.  
 

[Resim: 3867540954_2e39fcd312_o.jpg]Sultan bu sefer dikişe merak sardı ve şeker mi şeker bir jile dikiverdi. Hem de en şekerinden bir şeker kıza. Elbise üç parçadan oluşuyor. Ortadaki kısım büzgülü hazırlanıyor ve bu şekilde biraz bombeli bir hava veriliyor.



Jile için Burda kalıplarından faydalanıldı, üzerindeki pulları ise bendeniz iliştiriverdim. Yakasının kenarına dizi dizi boncuk ile pul dikildi, üç de çok şeker düğmeyi ekleyince işte şirin bir elbise çıktı ortaya. İlikler ise brit şeklinde yapılmış, lütfen detaya dikkat eder misiniz :)







Pembe - Beyaz Örgüden Yelek


http://img149.imageshack.us/img149/644/12aruwyelek01hh5.jpg
Çocuklara dair hediyelik bir şeyler örmek için yün almıştım. Hesabım pek uymayınca ipleri başka bir şekilde kullanmaya karar verdim. Bir yabancı sitede yelek modelleri görmüştüm, oldukça şık görünüyorlardı, bir heves yapayım diye başladım.


http://img217.imageshack.us/img217/7114/12aruwyelek02cw3.jpg 
Fotoğraflarından da görüleceği üzere bizim renkler biraz bebe işi oldu :) Olsun, beyaz bir gömlekle ya da badilerle şık bir ikili oluşturabileceğini düşünüyorum. Örnek olarak belli bir model kafamda yoktu, yıllardır denemek istediğim bir modeli araya koydum. İlk kez yaptığım için kâğıda deseni çizerek yaptım. İlk denemem olarak eh işte idare eder diyebiliriz :)




İlginizi çekebilir
* Aruw's page on mnazim.com
* Aruw's handmade photos
* Aruw's food photos

Çocuklar İçin Mavi Atkı

http://farm4.static.flickr.com/3479/3225730613_562deae71e_o.jpg

Soğuk kış günlerinde çocuklarınıza sıcacık bir dost 
Annelerimiz eskiden ağzımızı-burnumuzu sıkı sıkıya nasıl da sararlardı boyunbağıyla. Şimdilerde ismi atkı oldu, bizler de boynumuza dolayıp bırakır olduk.

Maviyi en çok kim sever?

http://img214.imageshack.us/img214/6721/10aruwatk01pr5.jpgPeki mavi bir atkıya ne dersiniz? 
Kartopu oynarken, Kartopu'yla örülmüş bir atkıdan daha iyi bizi kim koruyabilir ki soğuktan... Annemiz böyle atkı yapmayı kimden öğrendi :) Vakti yok mu! Öyleyse Aruw'a bir göz atmalı ;)
Maviden, saçaklı Aruw bir atkı sizlerle  Bırakalım çocuklar mavi bir hayalde uçsunlar S017


 
Bilgi ve iletişim için buradan ulaşabilirsiniz.


Bu atkı artık Pasaj'da 

 
http://www.pasaj.com/kaynak/img/ortak/top_sepet.png    http://www.pasaj.com/kaynak/img/ortak/elemegigoznuru.gif







Şipşak Gözleme

Sizlere çok pratik bir gözleme tarifi vermeye karar verdim. Aslında bilinen bir şeydir, yeni icad etmedim ama yeni evlilere, hamur açmasını bilmeyenlere, acele misafiri gelenlere ya da iş çıkışı yorgun argın canı hamur işi çekenlere yapımı çok pratik ve tadı da gerçek gözleme kadar olmasa da gayet güzel bir tarif veriyorum... Hatta erkekler bile yapabilir Panel2)) O kadar kolay yani, ben bile yaptıktan sonra Panel8

Öncelikle malzeme listesi:
Adı üzerinde şipşak olması için hazır yufka alıyoruz... Bir kâse kadar süt, içine harç olarak lor peyniri ve bir adet tava ve birazcık da sıvı yağ Panel2

Gelelim yapılışına; aldığımız hazır yufkayı (bir kilosu 6 tane yapıyor, bildiğim kadarıyla zaten 3'erli paketleniyor) katlarına ayırıyoruz. Eğer yufkayı buzdolabında bekletmişseniz hemen ayrılmaz, biraz oda sıcaklığında bırakmak gerekir yoksa katları yırtılır. Neyse yufkalardan bir tanesini ayırıp güzelce seriyoruz, üzerine kaşık yardımı ile sütten dökerek sürüyoruz. Bir ucundan ortaya doğru katlıyoruz, açtığımız katlardaki izlerden faydalanabiliriz. (Yalnız burda tavanın ölçüsü de önemli, bu katlamalar sonucunda tavaya sığacak hale gelmelidir.) Aynı şekilde süt ile biraz ıslatarak karşısındaki ucunu da katladığımız kanadın üzerine örtüyoruz.

İşi bilen hanımlar anlamışlardır ama biz acemi olanları ve erkekleri de düşünerek şöyle bir şekille anlatmaya çalışalım Panel2) Şimdi yufka dikdörtgene benzemiş olmalı.

Şaka bir yana kaldığımız yerden devam edelim; sırada öteki iki kenarı da aynı işleme tabi tutmak kaldı. Tabi araları yine süt ile ıslatıyoruz ve kalan kenarlardan birini aynı şekilde ortaya katlıyoruz. İşte şimdi iç malzemenin zamanı geldi, lor peynirinden harcını üzerine döküyoruz ve öteki kenarı da üzerine getirip elimizle bastırıyoruz. Artık yufka tavaya sığacak kadar bir kare halini aldı.

Sıra geldi pişirmeye... Tavaya çok az yağ döküyoruz, öyle patates kızartır gibi ços ços yağ yok yani, gözlemenin bir yüzünü yağlayacak kadar ve gözlemeyi tavaya alıp bir yüzünü kızartıyoruz. Öteki yüzünü çevirirken yine birazcık daha yağ koyuyoruz ve çevire çevire diğer yüzünü de pişiriyoruz. Bittti Clapping Aynı işlemi diğer yufkalara da uyguluyoruz vee afiyetle yiyoruz, yanında da bir çay iyi giderdi Cay




Belki ilginizi çeker, tıklamak istersiniz :)
- Dantel Yastık Başı
- Tokat Yazmasından Çanta
- El Emeği Aruw Çanta (Koton)
- Dantel Masa Örtüsü
- Pembe Taşlı Çanta
-Uç  Danteli ve Motifler





Kolay Börek Tarifi

 
Hazır Yufkalar ile bir çırpıda hazırlanabilecek çok güzel ve bilinen bir börek tarifi.

 
Malzemeler:
1 kg yufka
1 bardak yoğurt
1 bardak sıvı yağ
1 yumurta
Beyaz peynir ya da lor peyniri
Arzuya göre maydonoz/dereotu

Yapılışı:
Önce yufkanın bir tanesini tepsinin ortasına kenarları dışarı taşacak şekilde yayalım ve hazırladığımız sıvı karışımdan sürelim. Karışım için ölçü verdim fakat göz kararı yapıyorum, elimdeki malzemeye göre hazırlıyorum, bazen 2 yumurta kullanıyorum.
Daha sonra üzerine bir diğer yufkayı parçalayıp seriyoruz, kenardaki kalın kısımlarını ortaya getirebilirsiniz. Yine üzerine yoğurt, yağ ve yumurtadan oluşan karışımız sürüyoruz ve bu işlemi tüm yufkalara uygulayarak böreği tamamlıyoruz. İç malzemesini eğer yeterli ise birkaç kata koyabilirsiniz, değilse 3 yufkadan sonra koyunuz ki ortada olabilsin.

En üst katına geldiğimizde, tepsinin kenarından taşan en alt kattaki yufkayı tepsininz içine doğru yufkaların üzerine kapatıyoruz. Kalan sıvı karışımı en sonunda üzerine boca ediyoruz ve bir kaşık ya da fırça yardımı ile iyice yayıyoruz, kenarlarından tepsinin altına doğru akmasını da sağlayabiliriz.

Bu şekilde hazırladığımız böreği fırınınıza göre yüksek ısıda (200 °C) üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra, hemen sıcakken üzerine elimizle biraz su serpiyoruz ve üzerine daha büyükçe bir tepsi kapatarak dinlendiriyoruz.
Afiyet olsun.