11 Ağustos 2010 Çarşamba

Koton Kumaş Çanta (cotton handmade bag)

Sizlere yine sıfır masraflı bir başka çanta sunmak istiyorum.
Bu sefer çantamızın kumaşı kot benzeri bir etekten alınma. Bu kumaşın başka bir adı var mıdır bilemiyorum, keten-kot arası bir kumaştır, gerçek kot gibi sert değil.

Elimizde bu şekilde düz model bir etek vardı. Kullanılmayan bu eteği çanta yaparak değerlendirdik. Önce istediğimiz bir çanta modeli belirledik. Uzun saplar ile boyundan yana asmalı şekilde rahat bir modeli tercih ettik. Bunun için çantanın ana kısmını oval bir şekilde keserek içerisine elyaf yerleştirip zig zag makinede gördüğünüz şekilleri vererek yorganladık.
Bu işlem her iki yüze de uygulandı, ağız kısmına fermuarı dikildi. İçinin astarı yerleştirildi.

İki ana yüzün arasına çantanın tabanı ve yanlarını oluşturacak şekilde bant geçildi. (isterseniz bunu yapmayabilir, çantanın iki yüzünü birbirine dikebilirsiniz)

Daha sonra çantanın uzun sapı ayrı bir şekilde dikilip hazırlandı. Ve bir ucu çantanın gövdesine uygun olarak yerleştirilip dikildi, diğer ucu serbest bırakıldı. Serbest bırakılan ucuna iki ilik açtık. Bu ilikler sapın boyunu isteğe göre ayarlamaya yardımcı olacak. Çantanın gövdesine de elimizde bulunan uygun bir düğmeyi dikerek sapını ilikledik.

http://farm4.static.flickr.com/3046/3066501222_d8467c48d7_o.jpg 
Resmin orjinal boyutu için tıklayınız.

Gövdenin bir yüzündeki kapitone dikişlerini yine elimizde bulunan boncuklarla süsledik, arka yüzü sade kaldı. İsteğimize göre iki yüzü de kullanılabilir durumdadır.

Bütün malzemeleri elimizde bulunanlardan hazırlandığı için yine tamamen sıfır masraf ile kullanımı oldukça rahat bir çantamız oldu. Özellikle pazar-market türü alışverişlerinde ellerimizi serbest bıraktıracak ve küçük çocuklu anneler için de içine çok şey alabilecek bir çanta oldu.

Umarım beğenirsiniz.

http://farm4.static.flickr.com/3292/3065659791_2758682348_o.jpg 



İlginizi Çekebilir

* Aruw's Handmade Photos

* Aruw's page on mnazim.com

Hiç yorum yok: